Αρχική Ειδήσεις Πανελλήνιες 2019: Προβλέψεις για τις βάσεις

Πανελλήνιες 2019: Προβλέψεις για τις βάσεις

0
Πανελλήνιες 2019: Προβλέψεις για τις βάσεις

Όλες οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις για τις βάσεις του 2019 είναι ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ και ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2019 και ΟΧΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2019. Συνήθως οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις των βάσεων πέφτουν λίγο, πολύ ή πάρα πολύ έξω. Δείτε τες, μόνο αν μπορείτε να κατανοήσετε τη διαφορά ανάμεσα στο «εκτιμήσεις / προβλέψεις βάσεων 2019» και στο «βάσεις 2019»
Επιλέξτε το πεδίο για το οποίο θέλετε να δείτε τις εκτιμήσεις / προβλέψεις των βάσεων τουν 2019 στην αριστερί στήλη

Αυτή τη στιγμή θα βρείτε εκτιμήσεις βάσεων για αρκετές σχολές, που βασίζονται στα στατιστικά μορίων του υπουργείου παιδείας και τις βάσεις προηγούμενων ετών. Χρησιμοποιούμε δύο μοντέλο εκτίμησης με σωρευτικά αθροίσματα.
Το ένα υποθέτει ομοιόμορφη κατανομή μέσα στα διαστήματα μορίων που δίνει το Υπουργείο. Αυτή η υπόθεση θεωρούμε ότι είναι ένας βασικός λόγος για το σφάλμα σε σχολές όπως η Ιατρική Αθηνών το 2018.

Το δεύτερο κάνει κάποια εξομάλυνση με βάση τα διπλανά διαστήματα. Η εκτίμηση της βάσης για την Ιατρική Αθηνών το 2018 πλησιάζει περισσότερο προς την πραγματική με αυτό τον τρόπο. Σε άλλες σχολές όμως απομακρύνεται.

Θα εμπλουτίσουμε το περιεχόμενο αυτής της ενότητας με λίγα παραπάνω στοιχεία και μερικές ακόμη σχολές.
Μόλις λίγα 24ωρα μένουν έως την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας και η αγωνία των υποψηφίων φτάνει στο κόκκινο!

Σχεδόν ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους, έχουν εξαχθεί και τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τις σχολές που δηλώθηκαν και, άρα, προτιμήθηκαν περισσότερο.

Για ακόμη μια χρονιά, λοιπόν, παρατηρείται το φαινόμενο να δηλώνονται με μεγάλη συχνότητα οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.
Βασικό ρόλο στην τάση αυτή πιθανότατα έχει η επιθυμία που έχει εκφράσει η κυβέρνηση να ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό τις δομές και τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα αυτό να έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες σε όσους θα προτιμούσαν τη σιγουριά του Δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα.

Άλλωστε, η ίδια τάση προτίμησης αποτυπώνεται και στα μηχανογραφικά των υποψηφίων που κινήθηκαν στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα, δηλαδή με βαθμολογίες 18-20. Οι μαθητές αυτοί θα είχαν, πρακτικά την δυνατότητα να δηλώσουν οποιαδήποτε σχολή θα ήθελαν. Ωστόσο και σε αυτή τη βαθμολογική ομάδα παρατηρείται αρκετά έντονο το φαινόμενο να μπαίνουν σε προτεραιότητα οι αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.

Από την άλλη, σχολές, όπως η Νομική, διατηρούν βέβαια το κύρος τους, ωστόσο εκφράζεται, το τελευταίο διάστημα, μια έντονη ανησυχία από τους υποψηφίους, σχετικά με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στον κλάδο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα «Νέα».

Αναφορικά με τις βαθμολογικές βάσεις που αναμένεται να δούμε φέτος στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές, που παρουσιάζουν έντονη προτίμηση, οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν τις σχολές αυτές να κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά.
Συγκεκριμένα, η βάση εισαγωγής σε μια από τις πιο περιζήτητες σχολές, δηλαδή αυτή των Αξιωματικών της Αστυνομίας, αναμένεται να κινηθεί στα περσινά επίπεδα, ενώ δεν αποκλείεται να καταγράψει οριακή άνοδο. Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις, η βάση μπορεί να φτάσει έως και τα 18.200 μόρια, από 18.123 που ήταν πέρυσι. Αντίστοιχα, η εισαγωγή Αστυφυλάκων φτάνει στα 16.700 μόρια. Κοντά στα 17.200 μόρια θα είναι η βάση εισαγωγής για όσους στοχεύουν στη Σχολή Ικάρων, ενώ για τους μηχανικούς, η βάση θα φτάσει κοντά στα 18.500 μόρια.

Τα Τμήματα Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας, όπως όλα δείχνουν, θα τραβήξουν την ανηφόρα. Το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Αθήνας θα φτάσει κοντά στα 17.000 μόρια από 16.719 πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ανέρχονται συνολικά σε 81.930. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα φτάσει τους 78.000.
Σημειώνεται ότι πέρυσι, ο ίδιος αριθμός ανήλθε στους 74.692 και πρόπερσι στους 70.726. Συμπερασματικά, ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια θα αυξηθεί φέτος κατά 3.643 θέσεις, ήτοι 5% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με αυτό που συνηθίζεται τα τελευταία έτη, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here