Τι είναι τα FPS στα παιχνίδια;

0
356

Εάν είστε νέοι στα videogames, είτε στο PC, είτε σε κονσόλα, είτε και στα δύο , τότε είστε υποχρεωμένοι να ακούσετε ή να δείτε το ακρωνύμιο «FPS» που χρησιμοποιείται στις συζητήσεις παιχνιδιών και υλικού.

Τι είναι τα FPS;

Ας ασχοληθούμε με το πιο βασικό ερώτημα στα τυχερά παιχνίδια – τι πραγματικά είναι τα FPS;

Το ακρωνύμιο σημαίνει » καρέ ανά δευτερόλεπτο » και δηλώνει πόσα frames η κάρτα γραφικών σας είναι σε θέση να αποδίδει κάθε δευτερόλεπτο και / ή πόσα καρέ μπορεί να εμφανίζει η οθόνη σας κάθε δευτερόλεπτο. Η πρώτη εξαρτάται από την ισχύ επεξεργασίας της κάρτας γραφικών σας, ενώ η τελευταία εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης.

Τι FPS θα έπρεπε να έχετε σε ένα παιχνίδι;

Οι αξιολογήσεις FPS συνήθως στρογγυλεύονται ως εξής:

  • 30 FPS – Το πιο κοινό framerate που παρατηρείται στην πλειοψηφία των παιχνιδιών κονσόλας και σε ορισμένους υπολογιστές χαμηλού επιπέδου. Θεωρείται επίσης ως ένα ελάχιστο για να είναι δυνατή η αναπαραγωγή ενός παιχνιδιού, παρόλο που η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν παρατηρεί κανένα κτύπημα μέχρι το FPS να πέσει κάτω ή κάτω από 20 FPS.
  • 60 FPS – Συχνά θεωρείται το ιδανικό καρέ, 60 FPS είναι εφικτό μόνο σε κονσόλες από ορισμένα καλά βελτιστοποιημένα παιχνίδια, ενώ ένα αξιοπρεπές PC τυχερών παιχνιδιών θα μπορεί να πάρει 60 FPS στα περισσότερα παιχνίδια, αν και τα παιχνίδια ΑΑΑ μπορεί να απαιτούν ορισμένο βαθμό ρυθμίσεων μικροαλλαγές. Αυτό είναι επίσης το μέγιστο καρέ που προβάλλεται από κανονικές οθόνες και τηλεοράσεις.
  • 120 FPS – Μόνο που μπορούν να επιτευχθούν σε υπολογιστές παιχνιδιών υψηλών προδιαγραφών που είναι συνδεδεμένοι σε οθόνες ανατροφοδότησης 144Hz, 120 FPS είναι αισθητά ομαλότερο από 60 FPS. Ωστόσο, λόγω των υψηλών απαιτήσεων υλικού και των αναπόφευκτα υψηλών τιμών, παραμένει δημοφιλής μόνο στους παίκτες ενθουσιωδών.
  • 240 FPS – Το κορυφαίο καρέ που μπορείτε να φτάσετε σήμερα, το 240 FPS μπορεί να εμφανιστεί μόνο σε οθόνες ανανέωσης ρυθμού 240Hz , όπως και 120 FPS είναι ορατό μόνο σε 144Hz. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ 120 FPS και 240 FPS είναι σχεδόν μη διακριτή. Αυτό, σε συνδυασμό με το ακόμη υψηλότερο κόστος υλικού, καθιστά προφανές το λόγο για τον οποίο το 240 FPS στοχεύει μόνο ένας μικρός αριθμός ενθουσιωδών τυχερών παιχνιδιών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here